24 Temmuz 2013 Çarşamba

Yorum: SırÇalan - Jill Hathaway



  • Sırçalan, "Slide" serisinin ilk kitabı.Serimiz iki kitaptan oluşuyor. Martı yayınları tarafından Aralık 2012'de çıkartılmıştır. 

Yorumum: 
  • Kitabı ben bayağı beğendim. Okuduğum diğer paranormallerden konu olsun, anlatım tarzı olsun biraz farklıydı ve kitap cidden güzeldi. Kitap öyle akıp gitti ki bir günde bitirdim.

  • Konu olarak kitaba gelirsek kızımız Sylvia Bell (yani "Vee") doktorlara göre narkolepsi(bir çeşit uyku hastalığı) hastasıdır. Görünüşte hasta sanılsa da işin aslı daha farklı. Vee kontrol edemediği uyku nöbetleri sırasında istem dışı olarak kendini başka insanların zihinde buluyor. Ama müdahale edemiyor, zihnine girdiği kişilerle iletişimde bulunamıyor. Öyle kitabın ismindeki gibi zihne girip sırçalmıyor. Tek yaptığı; zihnine girdiği kişi o an ne yapıyorsa onu sadece izleyici konumda zihnine girdiği kişinin gözlerinden izlemek.Ama bir kişinin zihnine girmesinin tek yolu, o kişinin duygusal bir anı bıraktığı herhangi bir kişisel eşyasıyla temas etmektir.



  • Bir gün Vee evinin kapısının üstünde, üzeri kırmızı kalemle işaretlenmiş bir takvim yaprağı görür. Bu yaprağı cebinde unuttuğu için uyku esnasında başka bir zihne kayar. (Slide zaten kaymak demek bu yüzden kitap ismi seriyi anlatıyor.) Girdiği zihin bir katilin zihnidir. Ve yakın arkadaşlarından birini öldürmüştür bu katil. Vee, katilin kimliğini o an saptayamıyor. Ama katil bir kaç kızı daha öldürünce ve sıradaki kızın kardeşi olduğunu anlayınca, Vee iş başına geçiyor ve katili aramaya başlıyor.
  • Kitabımızda aşk da mevcut. Vee okula yeni gelen bir çocuğa aşık adı Zane. Vee'nin en yakın arkadaşı olan Rollins ise Vee'ye aşık. Tam bir aşk üçgeni :) 

Değerlendirme:
  • Kitabın sonu bizi biraz sarsa da ve yazar sağ gösterip sol vursa da çok güzel bir kitap. Vee katili araştırırken biz de onunla birlikte araştırıyoruz. Kitap benden tavsiyedir. Bulursanız mutlaka türü sevenler okusun :) Bu kitap için uygun gif :)



Kitap Tanıtımı:


Orjinal adı: Slide
Sayfa Sayısı: 304
Goodreads puanı: 3,67
                                                        

Sağdaki kapak daha hoşmuş :)

Zihninizde saklı olan sırları yok edin, çünkü onları çalabiliyorum!

Başka zihinlerde uyanabilmek bir hediye mi yoksa bir lanet mi?

Sylvia, ani uyku nöbetleri geçiren bir narkolepsi hastasıdır. Ancak işin aslı hiç de sanıldığı gibi değildir, çünkü genç kız nöbet geçirdiği anlarda başka insanların zihnine geçiş yapabilmektedir...

Bu özelliği onu bir gün cani bir katilin zihnine sürüklediğinde ise Sylvia için hayat tam bir kâbusa dönüşür. Artık kurtarması gereken insanlar, önlemesi gereken cinayetler vardır. Bir de koruması gereken kız kardeşi...

Gizli kapaklı olaylar, yalanlar ve büyük bir tehlike arasında sıkışıp kalan Sylvia, tüm bu karmaşayla mücadele ederken hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşir. Bu gerçeğin ucunda büyük bir sır vardır, Sylvianın hayatını değiştirecek ve onu yıkacak kadar büyük bir sır...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...