27 Temmuz 2013 Cumartesi

Yorum: Yunus: Bir Hayalperestin Öyküsü - Sergio S. Bambaren


Yayın Yılı: 2010
Orjinal Adı: The Dolphın - Story Of Dreamer
Sayfa Sayısı : 96 sayfa
Goodreads Puanı: 3.54

Yorumum:

Kitap küçük bir yunusun hayalleriyle ilgili ve yunusun hayallerini gerçekleştirirken yaşadığı zorlukları anlatıyor. Yunus Daniel'in en büyük hayali, okyanusta en büyük dalgayı yakalayıp, dalga da sörf yapmaktır. Bu hayalini gerçekleştirmek için çıktığı yolda bir sürü macera yaşar. Ben kitabı beğendim. Tek beğenmediğim kısmı kitabın kısacık olması. Keşke hemen bitmeseydi diye üzüldüm. Bu kısacık sevimli öykü bazı şeylere daha farklı bakmanızı sağlayacak. Küçük Prens ve Martı kitapları nasıl bir ders verici kitapsa bu da öyle bir kitap. Ben Martı kitabına daha çok benzettim. Zaten kısacık bir kitap Yunus Daniel'in öyküsünü yüzünüzde bir tebessümle okuyacaksınız. Bence macerayı kaçırmayın :)


*** Kitabı mutlaka çocuklara okutun. Bence onların hayallerini gerçekleştirmesine, hayallerinin peşinden gitmesine bayağı fayda sağlar.
 



Tanıtım Yazısı:

“Yunus, içimizdeki hayalperesti uyandıran harika bir kitap. Küçük Prens gibi yalın bir dille yazılmış, ancak her yaştan insanı büyüleyecek güçlü ve esin veren bir mesaj içeriyor.”
– Louise L. Hay

Yaşam yolculuğunda, kaderimizi belirleyen kalbimizin arzusudur. Hedeflerimize ulaşmak için yalnızca harekete geçmekle kalmayıp hayal de kurmalı, yalnızca plan yapmakla kalmayıp bunların gerçekleşeceğine de inanmalıyız.

Yunus, cesaretin, kendi sınırlarımıza ve korkularımıza karşı verdiğimiz mücadelenin öyküsüdür. Bize yaşamda gözümüzün görebildiğinden fazlasının, yalnızca kendi kurallarımıza uymakla keşfedebileceğimiz şeylerin olduğunu anımsatır. Bu, bu dünyadaki sihri, çok sık unuttuğumuz sihri ortaya çıkaran bir umut öyküsüdür.

Öyleyse hayallerinizin peşinden gidin. İçinizdeki sesi dinleyin ve Yunus Daniel’ın sizi tüm zamanların en büyülü yolculuğuna –kendi kaderinizi gerçekleştirme arayışına çıkarmasına izin verin.

Hem gençler hem de yetişkinler için çok güzel bir öykü!


Diğer Baskıları:

 Kitaptan Alıntılar:
  • Yaşamda öyle bir zaman gelir ki, kendi yoluna gitmekten başka yapacak bir şeyin yoktur. Bu, hayallerinin peşine düşme zamanıdır. Kendi inançlarının yelkenlerini açma zamanıdır...
***
  • Kararlar, kendimizi tanımlamanın bir yoludur. Onlar sözcüklere ve hayallere yaşam ve anlam verme yoludur. Olduğumuzdan vazgeçip olmak istediğimize dönüşme yoludur.
***
  • Hayaller çok sayıda zorlu çaba gerektiriyor olabilir. Eğer kolay yolu denersek, hayal kurmaya başlama nedenimizi unutabilir ve sonunda artık hayalin bize ait olmadığını fark edebiliriz. Belki yalnızca yüreklerimizden gelen bilgeliği takip edecek olursak, zaman kaderimize ulaşmamızı sağlayacaktır.  Şunu asla unutma: Tam vazgeçmek üzere olduğunda, yaşam sana çok katı davranıyormuş gibi geldiğinde, kim olduğunu hatırla. Hayalini hatırla.
 ***
  • Gözlerinle göremeyeceğin bazı şeyler vardır. Onları yüreğinle görmen gerekir. En zor kısmı da budur. Örneğin, yaşam denen bu macerada ilerleyeceğin yolu bulmaya çalışırken içindeki çocuğun ruhunu bulursan, senin anıların ve onun hayalleriyle, ikiniz birlikte yol alırsınız. Daima olabildiğince tadını çıkararak. O zaman yüreğin asla yorulmaz ya da yaşlanmaz...
***
  • Yeni dünyalar keşfetmek sana yalnızca mutluluk ve bilgelik değil, aynı zamanda üzüntü ve korku da getirecektir. Üzüntünün ne olduğunu bilmeden, mutluluğun değerini nasıl bilebilirsin? Kendi korkularınla yüzleşmeden, bilgeliğe nasıl ulaşabilirsin? Sonuçta, yaşamdaki asıl mücadele, kendi içindeki sınırları aşmak ve onları, asla hayal bile edemeyeceğin yerlere kadar zorlamaktır.
***
  • Belki sevmenin bir parçası da bırakmayı öğrenmek, hoşça kal diyeceğin zamanı bilmektir... Hislerimizin, sonuçta büyük olasılıkla değer verdiğimiz kişiler için daha iyi olacak şeyler karşısında birer engel olmasına izin vermek değil.
***
  • Hayallerinin peşinden git. Yüreğinin sesini dinle. Başkaları ne söylerse söylesin, yalnız bir kere yaşayacağını ve hayallerinin, ister büyük ister küçük olsunlar, seni eşsiz ve harika yazgıya götüren en büyük hazine olduğunu hiçbir zaman unutma. Korkularının, hayallerinin önünde durmasına izin verme.

Kitaptan uyarlama bir de animasyon film yapılmış. İsmi "Dreaming Dolphin". Henüz izlemedim ama eminim ki çok güzeldir. Çünkü kitap bayağı etkileciydi ve fragmanda filmin güzelliği hakkında bize ipucu veriyor zaten :)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...