2 Ağustos 2013 Cuma

Yorum: Cadı ve Sihirbaz - James Patterson

james patterson, kitapkolik
Orjinal Adı: Witch & Wizard 
Goodreads Puanı: 3,52
Sayfa Sayısı: 312
Yayın Yılı: 2012
Yayıncı: Artemis

Cadı ve Sihirbaz, aynı isimli serisinin ilk kitabı.  Henüz devam kitapları ülkemizde yayınlanmadı maalesef. Yurt dışında 4 kitabı yayınlanmış olup, 5. kitap da yoldadır :) Umarım Artemis yayınları daha fazla bizi bekletmez.

Yorumum:

Kitap çok güzeldi konu olarak, anlatım olarak çabuk ilerleyen bir kitap. Ama açıkçası biraz çocuk kitabı gibi geldi. Sadece buharlaştırılan çocuklar, arada verilen gerilim unsurları biraz yetişkin kitabı yapmış. Yani çocuklarınıza okutmayın :)

Whisty ve Whit, cadı ve sihirbaz iki kardeştir ve kehanet üzerine onların dünya yönetimini çocuklara geçirecek kişiler olduğu belirtilmektedir. Bu yüzden şimdiki rejim olan Yeni Düzen ve rejimin başkanı "Bir Olan Kişi"'nin en büyük düşmanlarıdır :) Bu rejimde cadıcılık ve büyücülük yasak ve bu kişiler toplanıp infaz edilmektedir. Whisty ve Whit de Yeni Düzen tarafından yakalanarak hapse atılıyorlar orda çeşitli işkenceler görüyorlar. Bu arada, anne ve babaları da arandıkları için kaçmışlardır ve çocuklar bir şekilde hapishaneden kurtulup anne ve babalarını aramaya başlıyorlar. Ve dış dünyada kendileri gibi bir grup çocuk buluyorlar bunlar organize olmuş Yeni Düzen karşıtı çocuklardır. Bu çocuklar Yeni Düzen'in ellerine düşmüş çocukları kurtarıyorlar.  Ve kahramanlarımız bu gruba katılarak Bir Olan Kişiye karşı savaşlarını başlatıyorlar.


Kitap konu olarak böyle ben sevdim güzel kitaptı. Heyecanlı yerde bitti. Biran önce devamı çıksa da okusam ^^ Ama ara ara mantıksız yerler de vardı. Bir Olan Kişi bu çocukları öldürmek istiyor ama eline bir sürü fırsat geçtiği halde değerlendirmiyor. Tuhafıma gitti :)


Değerlendirmem: 


Kitabın çizgi romanı da varmış. Bulursam okuyacağım :)
Bunlar da bulduğum başka resimler

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...