2 Ağustos 2013 Cuma

Yorum: Nijura: Elf Tacının Varisi - Jenny-Mai Nuyen

elf tacının varisi, kitapkolik, kitap yorumu
Orjinal Adı: Nijura: Das Erbe der Elfenkrone 
Goodreads Puanı: 3,72
Sayfa Sayısı: 464
Yayın Yılı: 2011
Yayıncı: Pegasus Yayınları

Yorumum:
 
Böyle fantastik kitapları seviyorum :)

Baştan uyarayım. Kitapta karakterler çocuk ve öyle diğer vampir serilerindeki gibi aşklar, çekimler falan ummayın bu biraz Tolkien tarzı gibi fantastik bir dünya üzerine.



Kitabın konusuna gelirsek;
Elfler iki krallık tarafından yönetiliyorlarmış. İki kral da geçmişte tek parça olan ama sonra yine bir savaş sonrası iki parçaya ayrılan sihirli tacı taşımaktadır. Bataklık Elflerinin Kralı, bir gün bir insan tarafından oyuna getirilirek tacını ona kaptırır. Ve bu insan tacın sihirli gücünden faydalanarak dünyayı fethetmek istemektedir. Ve yıkımlar başlatmıştır. Bu yeni kralı durduracak tek şey Diğer krallık olan Özgür Elfler Kralı'nın başındaki taçtır. Özgür Elfler Kralı'nın tacı bir bıçağa dönüşür ve sahibini yani seçilmiş kişiyi beklemektedir.

Kitap 4 bölüm şeklindeydi. İlk bölüm iki insanın Scapa ve Arane'nin hikayesiydi. Scapa ve Arane iki sokak çocuğudur ve hırsızlardır. Ama Arane'nın hırsları yüzünden; Scapa, şehrin kontrolünü ele geçirmek ister ve Tilkilerin Kralı (hırsız sokak çocuklarının yani) olur. Ama demeden geçemeyeceğim Arane'den nefret ettim. Ama layığını buldu neyse spoiler vermeyeyim.

Daha sonraki bölümde esas kız Nill'in hikayesi başlar. Nill ise yarı insan yarı elftir. Ve insanların arasında yaşarken hep onlar tarafından dışlanmıştır. Bir gün seçilmiş kişiyi bekleyen sihirli bıçağı bulunca kaderi değişmiştir. Daha anlatmak istemiyorum. Ben kitabı bayağı beğendim. Bu tarz kitapları sevenler kaçırmasın ;)


Değerlendirmem:
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...